top of page

biografie

Eva

 

Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel "Positron". Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en kwam in 2019 haar folkalbum "La Loba" uit. De coronapandemie bracht "Hier en Nu", het nieuwste album, vol onvervalste Nederlandstalige popsongs. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.

Spijt, uit het laatste album H I E R  &  N U

 

Geert Verdickt van Buurman noemt haar “De oermoeder van de Nederbelgische popmuziek” en Nederland kent haar vooral van het licht-erotische “Slaap lekker (fantastig toch)”: Eva De Roovere is terug met een album vol onvervalste Nederlandstalige popsongs!

“Spijt” is de eerste single uit deze gloednieuwe plaat. Het is een co-write met drummer Toon Van Dionant in een productie van Ken – Fatty K – Flamant en Wouter – Wowter – De Schutter.

Dans sneller dan je schaduw want vandaag is het tijd voor geen spijt.

bottom of page