biografie

Eva

 

Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel "Positron". Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch". Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en werkt ze volop aan nieuw repertoire. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.

Voor een volledige bio van Eva kan je terecht op https://vivavlaanderen.radio2.be/eva-de-roovere/biografie

La Loba

Na enkele jaren heen en weer gereisd te hebben tussen België en Amerika, geschreven, opgenomen en gespeeld te hebben in New York, Los Angeles, Nashville, Austin en Houston, kwam ik in februari 2018 terug naar huis met een nieuw Nederlandstalig album: La Loba. Mijn inspiratie haalde ik uit het boek “De ontembare vrouw” van Clarissa Pinkola Estés, uit gesprekken met cowboys en hipsters, uit steden in uitgestrekte woestijngebieden, uit badkamers vol kakkerlakken en uren luisteren naar de autoradio, uit meditatie, uit de kosmos.

Ik heb 20 jaar rondgezworven in de muziek. Telkens mijn plaats gevonden in verschillende genres. Begonnen bij de wortels, de traditie, de folk met Kadril. Dan de wijde wereld ingetrokken met Oblomow en verschillende projecten om dan naar de essentie te gaan met Kleine Blote Liedjes. Tot ik besloot me aan te sluiten bij de wereld van de popmuziek – waar ik altijd graag vertoefd heb – en alles plotsklaps ontplofte tot platina en triple gouden platen. Country en kleinkunst heb ik gezongen, op het podium gestaan met Boudewijn de Groot, Thé Lau en Snow Patrol. Maar vooral altijd mijn hart gevolgd. Na De Jager, Over & Weer, Mijn Huis en Viert volgden 3 Engelstalige albums: Chanticleer, Road Album en The Skinny Genes.

Mijn kompanen op La Loba werden Tom en Aurélie. Zij hebben mij terug naar de “roots” gebracht. Zonder hen had het verhaal nooit zo mooi kunnen worden dan het nu is.

Deze plaat gaat over vrouw zijn, over moeder zijn zonder kind, over minnares en partner zijn. Maar ook over vriendschap en over mens zijn tussen de mensen. Want wat betekent het om mens te zijn en hoeveel tijd is er nog?